“Cu toate câte se află în natură, talentele și pasiunile omenești sunt extraordinar de diverse și iau multiple forme. Ca indivizi, cu toții suntem motivați de diferite visuri și vom înflori – sau ne vom ofili – în împrejurări foarte diferite. Recunoașterea viselor tale și a condițiilor necesare ca să le vezi împlinite este esențială pentru ca tu să devii cel ce poți să fii.” – Descoperă-ți Elementul, Sir Ken Robinson

O zi de vineri, ca oricare alta, s-a dovedit a fi cu adevărat revelatoare. Mi-am început sfârșitul de săptămână devorând din scoarță în scoarță cartea lui Sir Ken Robinson, “Descoperă-ți elemental”. Este acel soi de lectură care reușește să îți ajungă la suflet, să te răscolească și să te facă să privești lumea și existența cu alți ochi.

Ajungi astfel să te întrebi care este cu adevărat rolul tău pe acest pământ, dacă ceea ce ești în prezent este cu adevărat ceea ce ești menit să fi, dacă ai reușit sau nu să îți descoperi cu adevărat Elementul tău.

Bucuria vieții, bucuria de a trăi, presupune să o trăiești în elementul tău, identificând acel ECHILIBRU între toate planurile vieții tale: personal și profesional. A fi în Elementul tău înseamnă că aptitudinile tale native se întâlnesc cu pasiunile personale și tot ceea ce faci îți este foarte firesc.

A fi în elementul tău înseamnă a ști și a înțelege cine și ce ești cu adevărat, fiind conștient de abilitățile, capacitățile și valoarea ta. Toate acestea îți vor fi de folos în luarea deciziilor viitoare, în conturarea și transformarea personalității tale, a vieții și existenței tale.

Fiecare dintre noi parcurgem de-alungul vieții o lungă expediție de căutare a talentelor, a pasiunilor, a naturii noastre.

“Expediția în căutarea Elementului tău este realmente o călătorie pe două căi… o călătorie interioară, menită să exploreze ce se află în tine; este o călătorie în afară, menită să exploreze oportunitățile din lumea ce te înconjoară… Dacă îți vei duce la împlinire expediția depinde de devotamentul tău și de tăria ta, precum și de cât de mult pui preț pe posibila răsplată. “

Ai încredere în tine, în propriile forțe, ai încredere că încă mai sunt multe de descoperit și de îmbunătățit, ai încredere că poți mult mai mult de atât și nimeni și nimic nu îți poate sta în cale în îndeplinirea viselor, a idealurilor și a obiectivelor stabilite.

Singurele piedici sunt cele auto-impuse, sunt piedici imaginare cărora le dăm crezare fără a fi conștienți de forțele și abilitățile ce zac ascunse în fiecare dintre noi. Viața este o luptă permanentă cu noi înșine, în primul rând, dar dacă reușim să ne auto-depășim, să ieșim din zona de confort, să ne depășim limitele și fricile, totul este posibil.

A-ți descoperi Elementul se referă în mod fundamental la echilibrul vieții tale ca întreg. Este foarte important să faci ceea ce îți place, ceea ce te împlinește,  să urmezi un drum zâmbind, de care să fii mândru și încrezător că te va duce acolo unde îți dorești.

Există trei lucruri extreme de dure: oțelul, diamantul și AUTOCUNOAȘTEREA.” – Benjamin Franklin