Planul tău de carieră în 60’ - ează-ți cariera ACUM în doar 60 de minute

“Dacă tot aștepți momentul potrivit, te întrec alții care nu-l așteaptă” – Woody Allen

Cât adevăr, nu-i așa?  Momentul potrivit nu vine niciodată, momentul potrivit este aici și acum. Însă mulți dintre noi ne punem piedici inventând și căutând scuze și argumente pentru a mai amâna puțin momentul.

  • Dacă eșuez?
  • Dacă nu o să iasă?
  • Ce vor zice ceilalți?
  • Nu am încă tot ce îmi trebuie.
  • Planul nu este încă perfect.
  • Mai trebuie să aștept încă o lună, două, un an…

Și astfel așteptăm la infinit un anume moment potrivit care nu va fi niciodată potrivit pentru că temerile și nesiguranțele nu vor dispărea ca prin minune. De cele mai multe ori, așteptarea momentului potrivit nu face altceva decât să ne adâncească incertitudinile, iar teama de schimbare va fi tot mai mare. Toate acestea sunt practic limite autoimpuse.

Momentul potrivit ni-l creăm noi singuri prin conștientizarea propriei noastre valori, a resurselor și potențialului pe care le avem, prin regăsirea încrederii de sine și a dorinței de dezvoltare. Toate acestea ne pot da forța necesară pentru a porni la drum și de a ne croi propria noastră cale.

Este lesne de înțeles că nimic nu se făurește cu ușurință în această lume, iar piedicile și greutățile fac parte din viață și vor apărea indiferent de ceea ce ne dorim să realizăm. Însă, tu poți să faci ca totul să fie posibil, dacă îți dorești cu adevărat, dacă accepți că nimeni nu s-a născut învățat, că succesul se clădește pe o serie de lecții, numite eșecuri, că rezultatele se obțin prin muncă și perseverență, că riscul este necesar dacă îți dorești să realizezi ceva.

Stând deoparte și așteptând momentul potrivit nu vei face altceva decât să pierzi timp, oportunități și șanse, irosind potențial și resurse, dar și posibilitatea unui viitor strălucit.

Doar acționând și încercând vei descoperi abilitățile despre care este posibil să nu știi și vei avea posibilitatea să îți dovedești ție că poți, ieșind din anonimat și luptând pentru propriile tale vise.

Acum, când mă gândesc la anii care au trecut, la momentul în care am început formarea ca și Coach, dupa mai bine de 15 ani de roluri manageriale în mediul corportist…știu că mult timp am amânat decizia de a porni pe cont propriu, din teama de a eșec.

Știam că îmi doream să dau un sens mai profund activității mele profesionale. Nu știam însă cum să fac asta asta mai exact. Și nici ce opțiuni aveam.

Este capcana în care putem să cădem cu mare ușurință. Ne oprim pentru că ne gândim mai întâi la pașii pe care urmează să-i facem, înainte să ne fie suficient de clară destinația. 

Odată ce am început eu însămi călătoria de autocunoaștere în procesul de coaching, am descoperit resurse interioare de care aproape că uitasem și am înțeles care sunt convingerile care mă limitau în deciziile pe care îmi doream să le iau. Am lucrat mult cu mine să îmi depășesc  limitele autoimpuse, atât în plan personal cât și în plan profesional.

Și, poate cea mai importantă lecție învățată a fost că atunci când îți dorești o schimbare: NU AȘTEPTA momentul potrivit, ÎNCEPE cu resursele pe care le ai la momentul prezent!

Odată ce faci acest pas, cu siguranță vor apărea oportunități care te vor ajuta să mergi mai departe.

TU de ce ai nevoie să faci ca lucrurile să se întâmple ACUM?

Sunt alături de tine și te pot ajuta să îți pui planul în aplicare! Scrie-mi la hello@simonabortis.ro și te sprijin să-ți depășești limitele!