Schimbarea este necesară și inevitabilă, însă câți dintre noi suntem cu adevărat pregătiți să facem față unei schimbări?

Oricât de confortabilă ar fi situația sau clipa prezentă, ajungem în puctul în care ne întrebăm:

 • Este clipa prezentă ceea ce te face fericit?
 • Ești mulțumit doar cu atât?
 • Știi că poți și meriți mai mult, dar îți este teamă să riști?

Răspunsul este simplu: Este necesar să ne dezvoltăm, să ne îmbunătățim ca persoane, să creștem și să devenim cea mai bună variantă a noastră.

De multe ori viața ne pune la încercare în diverse feluri. Fie că este vorba despre schimbări pe plan profesional, fie că este vorba de viața personală, uneori schimbările pot să ne afecteze și să ne producă suferințe pe care nu știm cum să le depășim.

Ceea ce este important de reținut este că, oricât de greu ar fi și oricât de cumplită ar fi durerea schimbării, aceasta ne ajută să ne recreăm, să evoluăm și să învățăm câte ceva din fiecare experiență trăită.

Este firesc să ne temem de necunoscut, și tocmai asta implică schimbarea, însă chiar și experiențele trecute ne-au fost necunoscute la un moment dat. Le-am oferit o șansă, ne-au oferit o serie de lecții, ne-au conturat o parte a personalității noastre, însă, nu putem zăbovi în același loc o eternitate, acceptând situații, lucruri și oameni care nu ne mai fac bine.

Este necesar:

 • să conștientizăm și să acceptăm situația în care ne aflăm,
 • să discernem între ceea ce este benefic pentru noi și ce nu
 • ce trebuie să rămână în viața noastră și ceea ce trebuie eliminat în totalitate fără a privi înapoi

De cele mai multe ori căutăm scuze și argumente pentru a amâna inevitabilul, care aduce apoi, ca o și concecință, un sentiment de vinovăție. Însă, schimbarea nu presupune niciodată pierdere, ci evoluție. O evoluție spre mai bine, spre ceea ce suntem și ne dorim cu adevărat.

Ne este teamă de noi începuturi, pentru că nu avem garanția că ce va înlocui ceea ce avem este mai bun, mai bine decât în prezent.

Însă, paradoxul este că tocmai în asta constă frumusețea schimbării.

Asta pentru că noi suntem cei care contribuim la a ne crea propria noastră existență. Nu există tipare în afara celor întipărite în mintea noastră de către societate, de valorile culturale și familiale. Dar tu ești doar unul, unic și deosebit, înzestrat cu potențial și capacitatea de a-ți transforma viața în totalitate.

Dacă schimbarea despre care vorbim este de fapt cel mai frumos nou început la care ai fi putut visa vreodată?

 • De ce să ne mulțumim cu puțin?
 • De ce să ne complacem în situații care nu duc nicăieri, care nu prezintă nicio posibilitate de dezvoltare și creștere?
 • De ce să nu zâmbim neîncetat fără a ne gândi cum ar fi fost viața noastră dacă…?

Nevoia de schimbare va declanșa o avalanșă de sentimente contradictorii, stări de neliniște și nemulțumiri.

Cu toate acestea….

Schimbarea este benefică atunci când ai început să funcționezi pe pilot automat, să te detașezi și să privești lucrurile cu nepăsare, doar pentru a rămâne “agățat” într-un loc cunoscut și confortabil, care nu îți mai oferă noutate sau provocări.

Schimbarea este benefică dacă ești dispus să o accepți, dacă permiți unor noi uși să se deschidă în fața ochilor tăi, dacă îți dorești cu adevărat să trăiești viața care îți aduce împlinire și mulțumire de sine.

Vei spune că este simplu de zis, dar greu de realizat. Da, într-adevăr, nu pot spune că este cel mai ușor lucru de făcut, dar nici nu este imposibil.

Ce pot eu să îți spun, este că poate fi cea mai bună decizie pe care ai putea să o iei vreodată.

Așa ca:

 • nu te plafona într-o eternă rutină,
 • ai încredere în tine și în propriile forțe,
 • oferă-ți șansa de a-ți dovedi ție că meriți și poți mai mult, că tot ceea ce îți dorești și îți imaginezi se poate transforma în realitate.

Nu uita că orice sfârșit naște un nou început, mai bun, mai luminos și mai benefic pentru tine, iar eu îți sunt alături la doar un mesaj distanță, pentru a face față acestei încercări la care viața te supune.