Este ultima duminică din acest an ciudat. Este o zi de cugetare și de aduceri aminte. Este momentul de conștientizare a schimbările care mi-au marcat parcursul și evoluția personală și profesională, în ultimii ani. Este o zi de acceptare a alegerilor pe care le-am făcut.

Și chiar dacă, recunosc că nu sunt întodeauna mulțumită de rezultatul sau de consecințele unei decizii luate, fără aceste schimbări nu aș fi astăzi ceea ce sunt.

Ce fac însă atunci când nu sunt mulțumită de o anumită alegere sau decizie?

După o repriză sănătoasă de plâns, pentru că sunt furioasă și supărată pe mine, trec la etapa de analiză a situației și schimb perspectiva.

Aceasta este poate una dintre cele mai importante lecții pe care le-am învățat în anii trecuți și pe care am exersat-o în acest an. Atunci când nu ești mulțumit de situația prezentă, de momentul și locul în care te-au adus deciziile luate până acum în viață, singura opțiune este să iei alte decizii.

Realitatea este, că experiențele noastre de viață, indiferent că este vorba despre sănătate, fericire, educație, carieră, succes, familie, etc. sunt determinate de alegerile pe care le facem.

Așa cum spunea și Er Gen:

“Life is a series of decisions.” (Viața este o serie de decizii.)

Mai mult decât atât, fiecare alegere pe care o facem sau decizie pe care o luăm îi afectează și pe cei din viața noastră. Deciziile pe care le luăm la locul de muncă sau acasă au consecințe mai mult decât pentru noi înșine. Ne confruntăm permanent cu decizii, cu alegeri.  Chiar și o simplă decizie de a ne ridica dimineața când alarma ceasului se declanșează sau de a apăsa butonul de amânare, ne va schimba ziua și ulterior ne poate influența viața.

În cazul meu, după cum poate știi deja, nu mai este un secret că până acum din viața mea nu au lipsit schimbările tumultuoase. :)

În 2005, după 5 ani în care îmi construisem o carieră în resurse umane în cadrul unei bănci austriece, am vândut tot și am emigrat în Canada: eu, Cristi și Alexandra, care avea doi ani jumătate. Am plecat definitiv din România. Așa am crezut la acel moment.

În câteva luni, probleme grave de sănătate ale soacrei mele, au făcut ca “definitiv” să își schimbe înțelesul pentru noi și am revenit în țară, luând totul de la zero.

Viața a mers mai departe, iar acum 7 ani ne-am mutat în afara Bucureștiului și ne-am adaptat unui nou stil de viață. La un an distanță, Cristi, soțul meu, a început o nouă provocare și a transformat o pasiune, descoperită la 40 de ani, într-o profesie, cea de Chef, pe care o desfășoară timp de 10 luni pe an, departe de România.

De atunci, viața noastră înseamnă “learning by doing”. Înseamnă să experimentăm, să testăm și să nu renunțăm indiferent cât ar fi de greu.

Când ceva nu decurge așa cum ne-am dorit sau cum ne-am imaginat, ADAPTĂM planul inițial.

Știu, uneori este dificil să alegi, deoarece atunci când spui „da” unui lucru, înseamnă inevitabil să spui „nu” altuia. Când suntem prinși într-un conflict interior asupra deciziilor pe care urmează să le luăm, ne putem simți copleșiți. Acest lucru poate avea un efect paralizant asupra acțiunii noastre necesare.  Iar când cedăm indeciziei, chiar și în indecizia noastră facem o alegere.

Marc Joyner spune că viața este o serie de decizii ce se sparg într-un infinit de posibilități la fiecare colt. În timp ce mulți dintre noi privesc acest fapt ca fiind un aspect nefericit al vieții, oamenii de success consideră asta ca pe o sursă extraordinară de putere.

Așa a fost și anul 2020 pentru mine, când pandemia, dincolo de greutățile pe care toți le-am avut, a creat contextul care m-a ajutat să transform provocările în oportunități de dezvoltare profesională și personală.

Vrei și TU ca din 2021 să ai viața pe care ți-o dorești?
Vrei și TU să faci ceea ce iubești și să câștigi mai bine?
Vrei și TU să iei deciziile potrivite pentru tine în anul care urmează?

Înscrie-te ACUM la workshop-ul pe care îl organizez în data de 16 ianuarie 2021:

“Cum să faci din 2021 cel mai bun an al tău!”

Rezervă-ți ACUM locul la workshop!
Acceseză link-ul ASTĂZI și decizi cum vrei să trăiești în viitor,

pentru doar 130 RON (redus față de 180 RON)!

https://www.simonabortis.ro/cum-sa-faci-din-2021-cel-mai-bun-an-al-tau/

Dacă ai nevoie de informații suplimentare, scrie-mi oricând la hello@simonabortis.ro, iar eu îți voi răspunde.
Abia aștept să te întâlnesc la workshop!

Related Posts